Betrokkenen
Pitches ronde 5
Betrokkenen

PITCHES (elk 12 minuten) – Donderdag 11 april – Ronde 5 – 10.50-11.50 – Lokaal 0.303


1e Pitch van KPC Groep:
‘ Ontwikkeling Vakmanschap als focus voor zowel student als docent. ‘


Het inrichten van een professionele organisatie is van vele factoren afhankelijk. Denk aan de rol van de docent als professional, de wijze waarop het onderwijs is ingericht en hoe docenten en studenten in hun kracht worden gezet . Aan de hand van de Rede, de Macht en de Nar dringt KPC Groep door tot de kern van waarom professionaliseren in het middelbaar beroepsonderwijs een uitdaging is, maar legt KPC Groep tevens bloot waar binnen ‘Focus op Vakmanschap’ nu juist de succesfactor ligt van professionele teams binnen een professionele onderwijscultuur.

KPC Groep,   Marionette Vogels, Ton Bruining & Antonette Sanders
Programmalijn: HRM2e Pitch van ROC Albeda College en Educus:
‘ROC Albeda College haalt meer rendement uit verzuimbegeleiding.’


Elke deelnemer die een les mist, is er één te veel. Daarom maakt ROC Albeda College inzichtelijk wat achterliggende redenen zijn. Door het instellingsbreed digitaliseren van verzuimbegeleiding en aanwezigheidsregistratie, realiseert Albeda een snelle en gerichte aanpak van het Voortijdig Schoolverlaten (VSV). En er is een eind gekomen aan een enorme papierstroom, miscommunicatie, incomplete informatie en dubbel werk. Hierdoor kan Albeda veel beter sturen. Projectmanager Shelby de Nijs vertelt over de succesvolle aanpak waarbij betrokkenheid en het onderwijsproces centraal staan.

Albeda College en Educus, Shelby de Nijs
Programmalijn: Strategie 3e Pitch van ThiemeMeulenhoff
‘Got it?! - Reken maar dat uw studenten slagen voor hun centraal examen Rekenen.’


“64% van de mbo’ers scoort onvoldoende op het eindexamen Rekenen!” (pilotexamens maart 2012). Got it?! brengt uw studenten snel en volledig op maat naar het gewenste eindniveau.

·         Online leeromgeving Rekenen.

·         Volledig adaptief en remediërend.

·         Maakt efficiënte inzet rekendocenten mogelijk.

·         Eenvoudige monitoring en mogelijkheden tot sturing.

·         Slechts 10 euro per student.

Got it?! staat voor een volledig nieuwe, innovatieve en efficiënte manier van leren.
Nieuwsgierig wat Got it?! voor uw ROC kan betekenen? Kom naar de presentatie! Want reken maar dat úw studenten zullen slagen.

ThiemeMeulenhoff,    Dennis Mikkelsen
Programmalijn:   Innovatie & Creativiteit4e Pitch van Jutten Simulatie:
‘Virtual Skillslab: echte beroepsvaardigheden in een virtuele omgeving.’

Bij grote winkelketens als Hema, Blokker, Kijkshop, Bijenkorf en Emté worden kassamedewerkers online opgeleid, in een gesimuleerde werkomgeving. Medewerkers kunnen daarna direct aan het werk, met beduidend meer zelfvertrouwen dan medewerkers die op traditionele wijze zijn opgeleid. Dit beproefde concept is nu ook beschikbaar voor het beroepsonderwijs. Leerlingen kunnen nu op een betaalbare en motiverende manier zelfstandig beroepsvaardigheden aanleren. Maak kennis met de aanpak die de brug slaat tussen theorie en praktijk: “Veel dichter bij de ‘echte’ praktijk kunnen we op school niet komen”.

Jutten Simulatie, Ruud van Leeuwen
Programmalijn: Innovatie & Creativiteit